Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze WEEKLY om er zeker van te zijn dat je niks mist!

Lees ons privacybeleid.

OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS

KUNSTWISSEL

Wil je werk maken van jouw kunst? Meld je dan aan voor de kunstwissel! Ambitieuze makers kunnen voor € 25,- excl. BTW een maand lang exposeren bij BOEL. Daarnaast vragen we een borgsom van € 25,-  (krijg je terug als de expositie eindigt) en een bescheiden commissie van 25% van elk verkocht werk. De kunstexpo bij BOEL wisselt elke maand. Zo houden we de boel levendig en kunnen we zoveel mogelijk upcoming talent een podium en etalage bieden. 

Meedoen? Check de voorwaarden verderop!

In OKTOBER ’19 exposeren de volgende kunstenaars bij BOEL:

Ingeborg Steenhorst

Fotografie

Ingeborg Steenhorst
Fotografie

Elke maand bieden we exposure aan een viertal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In oktober presenteert Ingeborg Steenhorst haar fotografiekunst in de kunstkelder van BOEL. En neem ook eens een kijkje in haar shop-in-shop!

“Het is niet de fotografie an sich die me zozeer aanspreekt maar eerder de mogelijkheden die de camera biedt als tool voor het vastleggen van pure elementen zoals licht, kleuren, vormen, structuren en emoties.” 

Fotograferen betekent voor mij als kunstenaar op avontuur gaan, de wereld bezien en schoonheid leren ontdekken in pure momenten. De indrukken die ik op doe leg ik vervolgens op creatieve wijze vast. De ene keer in de natuur, de andere keer in de stad, het bos of tijdens een fotoshoot in de studio.

Iedere omgeving biedt weer een nieuwe uitdaging; wat kan ik met het beschikbare licht? Wat raakt me in het moment of in de omgeving die ik voor me zie? Welke invalshoeken kan ik vinden? Daarbij poog ik natuur, mensen, dieren en objecten op haast poëtische wijze in beeld te brengen en talenten te combineren. Zowel op het technische, sociale als creatieve vlak. Het mooiste is als dit alles samen komt in één foto. Emotie, compositie, belichting én creativiteit.

De hele maand oktober exposeert Ingeborg Steenhorst haar fotografiekunst in de BOEL-expokelder en zijn haar werken tevens te koop bij Boel bazaar. Op zondag 13 en 20 oktober is Ingeborg zelf ook aanwezig om toelichting te geven over haar passie voor fotografie en het creëren van beeldverhalen.

Ingeborg Steenhorst BOEL bazaar expositie fotografie

Daniëlle Bouwman

Illustraties, tekeningen en zeefdrukken

Daniëlle Bouwman
Illustraties, tekeningen en zeefdrukken

Elke maand bieden we exposure aan een viertal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In oktober presenteert Daniëlle Bouwan haar natuurlijke illustraties, tekeningen en zeefdrukken bij BOEL. 

“Ik ben 31 jaar en woon samen in ’s-Hertogenbosch. Al bijna 8 jaar maak ik als grafisch vormgever de mooiste dingen. Vorig jaar ontstond de behoefte om mijn handen vies te maken. Ik leerde oude grafische technieken en speelde weer met tekenen en schilderen.

Ik word zo blij van positieve vooruitgang. Je vindt mij vaak in de natuur, waar ik het liefst elke plant en insect observeer. Ik wil ontdekken hoe ik als maker iets kan bijdragen aan de wereld, op een leuke manier. Daarom nodig ik je uit om het begin van mijn reis te komen bekijken!

Met de expositie bij BOEL breng ik een ode aan biodiversiteit. Je vindt er originele zeefdrukken en verfijnd schilderwerk. De opbrengst geef ik weer terug aan de natuur, via een donatie aan IVN Natuureducatie.”

Danielle Bouwman kunstwissel boel bazaar expositie

Karen Broeren - Karen Bro Studio

Abstract, vloeibare kunst

Karen Broeren
Abstracte, vloeibare kunst

Karen Broeren (27), geboren in Den Dungen en nu al enkele jaren woonachtig in Den Bosch, heeft een grote voorliefde voor kleur. Deze liefde voor kleur komt tot expressie in haar zelf aangeleerde techniek van abstracte, vloeibare kunst. Omdat ze voornamelijk werkt vanuit haar gevoel en intuïtie, beperkt ze zich niet tot één medium, maar gebruikt er meerdere zoals verdunde acrylverf, alcohol inkt en epoxy hars. Deze sluiten aan bij haar visie ‘go with the flow’, omdat deze allemaal zeer vloeibaar zijn en maar tot in zekere mate te controleren. Zo ontstaan er kleurrijke abstracte schilderijen in verschillende vormen en maten met sprekende kleuren als gedeeld thema.

Voor haar expositie bij BOEL heeft ze zich laten inspireren door het werk van haar vriend(fotograaf),die in zijn vrije tijd overwegend landschappen en stadsgezichten fotografeert. Zo zijn er kleurrijke abstracte landschapjes ontstaan. Voor deze serie heeft ze alcohol inkt gebruikt en de werken zijn afgewerkt met een glanzende laag van epoxy hars. 

Karen Broeren kunstwissel expositie boel bazaar

Arno Stas

Aquarellen en etsen

Arno Stas
Quarellen en etsen

Elke maand bieden we exposure aan een viertal talentvolle lokale kunstenaars en fotografen. In oktober presenteert Arno Stas zijn aquarellen en etsen bij BOEL. 

“Na de kunstacademie in Tilburg ben ik in het onderwijs gaan werken. Ik woon in Eindhoven en ben daar lang werkzaam geweest bij een creatief centrum en met het organiseren van exposities. Sinds enkele jaren ben ik weer bezig om nieuw werk te maken en te exposeren. Bij BOEL exposeer ik een combinatie van grafieken en aquarellen. Mijn thema is steeds de combinatie tussen de tekening en de titel. De boodschap is steeds wat jij er als kijker in kunt herkennen of ontdekken. Ik wens iedereen veel kijkplezier met het bezoeken van mijn expositie bij BOEL”

Arno Stas kunstwissel expositie boel bazaar

 

Wil jij je werk ook presenteren BIJ BOEL?

We hebben 3 expositieruimtes:

 • Wandstrook bij de entree (10 meter l x 80 cm h). De complete strook is voorzien van OSB-plaatmateriaal, zodat je er ongestoord in kunt spijkeren. Er is geen ophangsysteem.
 • Kunstkelder (288 cm b x 500 cm l x 200 cm h). Aan weerszijden (in de lengte) zijn planken bevestigd waar werken op geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan je gebruik maken van enkele schildersezels. De kelder is oud, muffig en doorleefd, maar schimmel- en vochtvrij. Er is een ventilatiesysteem geïnstalleerd.
 • Twee wanden bij de koffie/flexwerkhoek: houten wand 400 cm b x 240 cm h en/of witte wand 430 cm b x 220 cm h. De wanden kunnen zowel samen als afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. 

kunstwissel Boel bazaar

kunstkelder Boel bazaar kunstwissel expositie

Kunstwissel Boel bazaar expositieruimteWe hebben geen sjieke ophangsystemen, omdat elke maker andere wensen heeft. Maar met een beetje fantasie, een hamer en spijkers creëer je zelf de perfecte expoplek. Denk je mee? Great!

Voorwaarden deelname kunstwissel:

  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel te selecteren
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor werken voor de kunstwissel af te wijzen
  • BOEL bazaar behoudt zich het recht voor beschikbare exporuimtes toe te wijzen 
  • Het aantal te exposeren werken is afhankelijk van de beschikbare exporuimtes
  • Foto’s / werken dienen ingelijst te worden aangeleverd, tenzij vanuit artistiek oogpunt anders gewenst
  • Deelname aan de kunstwissel kost 25,- excl. BTW voor één maand. Daarnaast vragen we een commissie van 25% van elk verkocht werk 
  • Je betaalt een borgsom van  € 25,-, (krijg je terug zodra de expositie eindigt)
  • Tegen een meerprijs à € 50,- per m2 excl. BTW per maand kan je langer exposeren als er ruimte voor is
  • Nog niet ingeschreven bij de KvK? Prima, maar BOEL bazaar is BTW-plichtig en jij feitelijk ook als je bij BOEL werk(en) verkoopt. Tenzij je minder dan € 1883,- aan BTW per jaar betaalt, want dan kom je in aanmerking voor de kleineondernemersregeling. Dit is afhankelijk van de verkoopprijs van je werken. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer BTW je betaalt. Check de website van de Belastingdienst om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling
  • BOEL bazaar stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging van de tentoongestelde werken. Als exposant dien je zelf voor een eventuele verzekering voor je werken af te sluiten. BOEL zorgt voor een gedegen alarmsysteem met camera buiten openingstijden
  • Je dient je werken zelf en naar eigen inzicht op te hangen, plaatsen en/of wisselen bij BOEL. Ladders zijn aanwezig, maar alle overige materialen, tools en hulp bij de inrichting dien je zelf te regelen
  • Je dient een (Excel-)lijst te mailen met de omschrijvingen, afmetingen en de verkoopprijzen van de werken die je tentoonstelt. Je krijgt namelijk je eigen barcodes, prijsstickers en een maandelijkse verkooprapportage
  • Voor de promotie op o.a. de website en social media van BOEL dien je het volgende per mail aan te leveren:
   – een korte biografie van max. 120 woorden (kort verhaaltje over jou en je werk)
   – 1 portretfoto of logo van minimaal 500 kb
   – 2 foto’s van je werk(en) van minimaal 500 kb
   – links naar je website, social media kanalen en je emailadres
  • BOEL eist een actieve bijdrage aan de promotie van jouw expositie bij BOEL via je social kanalen, website, nieuwsbrief en/of persoonlijke netwerk, waarin je BOEL tagt. Wij doen onze uiterste best om jou te promoten en verwachten andersom hetzelfde.
  • BOEL verwacht ook dat je een ‘opening’ van jouw expositie organiseert en tenminste één dag per week aanwezig bent om bezoekers te woord te staan over jouw werk. De dag en het tijdstip zijn in overleg met BOEL en worden gezamenlijk gecommuniceerd.

Interesse? Neem dan contact met ons op via info@boel.nl o.v.v. ‘kunstwissel’. Vertel iets over jezelf, over je werk en stuur enkele foto’s mee. Houd wel rekening met een (lange) wachttijd!